Štítky

29. 1. 2011

Rychlý nedělní jablečný štrůdl

DSC00319

K tradičnímu nedělnímu obědu samozřejmě patří i dezert. Mým oblíbencem je samozřejmě klasický jablečný štrůdl. Jeho příprava je opravdu velmi jednoduchá a samozřejmě jej lze připravit kdykoliv (tedy i když člověka přepadne chuť na něco sladkého v pozdějších večerních hodinách) – je hotov za 20minut!

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky

1 hrnek nastrouhaného másla (nejlépe se strouhá máslo z mrazničky)

2 lžíce bílého jogurtu nebo kefíru

3 jablka (oloupat, nastrouhat na hrubo)

hrst strouhanky

hrst cukru

1 lžíce mleté skořice

hrst rozinek (není nutno)

hrst kokosu (není nutno)

1 vejce na potření

 

Postup:

1. V míse smícháme mouku, máslo a jogurt.

DSC00309

2. Vypracujeme vláčné těsto

DSC00310

3. Rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme na dva tenké obdélníky. Na první třetinu obdélníku navrstvíme strouhanku, nastrouhaná jablka, rozinky, kokos a skořici.

DSC00311

4. Srolujeme, lehce přitlačíme a vyformujeme “nohavice”. Potřeme rozmíchaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě 180°C/350°C do zlatova.

DSC00312

5. Rozkrájíme a servírujeme buď ještě za tepla s vanilkovou zmrzlinou, horkým vanilkovým krémem nebo klasicky jen pocukrovat.

Žádné komentáře: