Přiznám se, že na časové ose již přesně nedokážu zařadit, kdy jsem tento recept vařil jako pilotní experiment, ale určitě už to bude pár let. Nicméně jaksi v kontextu zimy, chladného počasí a vůbec svém podvědomí, mám kyselé zelí v současné době hierarchicky zařazeno o něco výše, než je tomu v létě. Takže se také s vámi dnes podělím o tento svůj recept.
Suroviny
1 kuře (rozčtvrcené) nebo 4 kuřecí stehna nebo 4 kuřecí psa – dle libosti1 sklenice (nebo sáček) kyselého zelí
10 kuliček nového koření
4 bobkové listy
několik plátků slaniny
Postup:
1. Do Remosky nebo pekáče vyklopíme obsah sklenice (či sáček) s kyselým zelím vč. roztoku a poklademe kuličky nového koření a bobkové listy.2. Očištěné kuře položíme na zelí a lehce přitlačíme.
4. Poklademe plátky slaniny a pečeme min. hodinu do zlatova
5. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem (podobně jako kuře a la kachna) nebo s bramborem – dle libosti.
Žádné komentáře:
Okomentovat