Štítky

30. 1. 2011

Staročeské kuře na kyselém zelí

DSC00320
Přiznám se, že na časové ose již přesně nedokážu zařadit, kdy jsem tento recept vařil jako pilotní experiment, ale určitě už to bude pár let. Nicméně jaksi v kontextu zimy, chladného počasí a vůbec svém podvědomí, mám kyselé zelí v současné době hierarchicky zařazeno o něco výše, než je tomu v létě. Takže se také s vámi dnes podělím o tento svůj recept.

Suroviny

1 kuře (rozčtvrcené) nebo 4 kuřecí stehna nebo 4 kuřecí psa – dle libosti
1 sklenice (nebo sáček) kyselého zelí
10 kuliček nového koření
4 bobkové listy
několik plátků slaniny

Postup:

1. Do Remosky nebo pekáče vyklopíme obsah sklenice (či sáček) s kyselým zelím vč. roztoku a poklademe kuličky nového koření a bobkové listy.
DSC00306
2. Očištěné kuře položíme na zelí a lehce přitlačíme.
DSC00307
4. Poklademe plátky slaniny a pečeme min. hodinu do zlatova
DSC00308
5. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem (podobně jako kuře a la kachna) nebo s bramborem – dle libosti.

Žádné komentáře: