Štítky

16. 1. 2011

Guacamole

Je tradiční mexický avokádový dip. Podle informací původní receptura pochází od Aztéků někdy ze 16.století a díky španělským kolonizátorům (Conquistador) se stal populární přes Španělsko takřka na celém světě. Za tento vynikající a přitom velmi jednoduchý recept vděčím svému kamarádu a kolegovi Rolandovi, který jej u mě poprvé připravil a také naučil.

DSC00261

Suroviny

3 zralá avokáda
2 stroužky česneku
1 paprička jalapeño
1 rajče
1 menší cibule
šťáva z jedné limetky
hrst čerstvě posekané koriandrové nati (cilantro)
sůl

Postup

1. Česnek posekáme a utřeme se solí

DSC00252
2. Jalapeño zbavíme semínek a pokrájíme na drobné kostičky.
DSC00253
3. V misce zakápneme limetkovou šťávou a vidličkou patřičně rozetřeme.
DSC00254DSC00255
4. Přidáme na drobno pokrájená rajčata a cibuli.
DSC00256DSC00257
5. Promícháme a přidáme na hrubo posekanou koriandrovou nať.
DSC00258
6. Na závěr přidáme vydlabaná avokáda a rozmícháme nejlépe tloučkem na brambory nebo za pomoci třecí misky a tloučku.
DSC00259DSC00260
7. Servírujeme s kukuřičnými chipsy.

Žádné komentáře: