Štítky

14. 2. 2011

Brownies

 

DSC00339

Brownies jsou většinou ploché pečené čtverečky nebo tyčinky tužší konzistence a čokoládové nebo kakaové příchuti, které byly světu představeny prostřednictvím USA na konci 19.století. Během 20.století se rozšířili i do Kanady a postupně i do celého světa. Existují v různých variacích, konzistenci, mohou obsahovat ořechy, polevu, šlehačku, kousky čokolády nebo jiné přísady.

Často se jedí rukama, hodí se ke konzumaci samostatně nebo ke kávě. Podávají se horké nebo vychlazené, se zmrzlinou nebo šlehačkou.

Tento výborný recept, jehož autorkou je Kristen - manželka mého kolegy a kamaráda Rolanda, kterou jsem na svém blogu již také citoval a jejíž blog určitě také stojí za shlédnutí: http://hypervocal.com/tag/kristen-boye/

Krása tohoto receptu je nejen v jeho lahodnosti, ale především v jeho jednoduchosti a flexibilitě. Příprava trvá jen řádově několik minut, hotové brownies lze i spolehlivě zamrazit.

Se svými kolegy jsme recept vyzkoušeli a můžeme potvrdit – brownies jsou úžasné!

Suroviny:

1/2 hrnku másla, rozpustit

1/2 hrnku kakaa

1 1/2 hrnku hnědého cukru

2 vejce

2 lžička vanilkového extraktu (nebo jeden vanilkový cukr)

1 hrnek sekaných mandlí

1 hrnek mouky

Postup:

1. Máslo rozpustíme v malém hrnku nebo rendlíku. Jakmile je máslo rozpuštěno, smícháme všechny suroviny dohromady.

 DSC00337

2. Hmotu přemístíme do pekáčku vystlaného pečícím papířem a v předehřáté troubě na 180°C/350°F pečeme 20-30 minut..

DSC00338

3. Necháme vychladnout, nařežeme a servírujeme.

Žádné komentáře: