Štítky

13. 2. 2011

Stevenův artyčokový dip

DSC00382

Kolega a kamarád Steven připravil na společný oběd, který pořádáme obykle poslední čtvrtek v měsíci v naší firmě, a který byl tentokráte tématicky zasvěcen předkrmům, velmi chutný a přitom velmi jednoduchý dip, který bych vám dnes rád představil. Jistě bude jak v Česku, tak i kdekoliv jinde existovat řada variací a zaměnitelnost použitých surovin je natolik flexibilní, že se jistě není třeba obávat neúspěchu. Dip velmi dobře poslouží nejen jako zajímavý předkrm, ale i jako chutná pochoutka k vínu či pivu!

 

Suroviny: 

2 balení nakládaných artyčoků (bez nálevu) 

2 balení nakládaných zelených paprik nebo feferonek (bez nálevu)

1 hrnek majonézy

1 hrnek strouhaného parmezánu

Directions:

1. Všechny suroviny navrstvíme do větší mísy. 

DSC00369DSC00370DSC00371DSC00373

2. Ručním mixérem lehce rozmělníme (nemixujeme ovšem na úplnou kaši).

DSC00374

3. Směs přemístíme do zapékací mísy a zapečeme v předehřáté troubě na 180°C/350°F do vytvoření zlatavé krustičky. Servírujeme na křupavé bagetě nebo se slanými krekry.

DSC00375 DSC00381

Žádné komentáře: