Kolega a kamarád Steven připravil na společný oběd, který pořádáme obykle poslední čtvrtek v měsíci v naší firmě, a který byl tentokráte tématicky zasvěcen předkrmům, velmi chutný a přitom velmi jednoduchý dip, který bych vám dnes rád představil. Jistě bude jak v Česku, tak i kdekoliv jinde existovat řada variací a zaměnitelnost použitých surovin je natolik flexibilní, že se jistě není třeba obávat neúspěchu. Dip velmi dobře poslouží nejen jako zajímavý předkrm, ale i jako chutná pochoutka k vínu či pivu!
Suroviny:
2 balení nakládaných artyčoků (bez nálevu)
2 balení nakládaných zelených paprik nebo feferonek (bez nálevu)
1 hrnek majonézy
1 hrnek strouhaného parmezánu
Directions:
1. Všechny suroviny navrstvíme do větší mísy.
2. Ručním mixérem lehce rozmělníme (nemixujeme ovšem na úplnou kaši).
3. Směs přemístíme do zapékací mísy a zapečeme v předehřáté troubě na 180°C/350°F do vytvoření zlatavé krustičky. Servírujeme na křupavé bagetě nebo se slanými krekry.
Žádné komentáře:
Okomentovat