Štítky

1. 11. 2010

Zelný salát “SLAW”

DSC01082
… je takové slangové označení původní receptury, kterou jistě znáte pod názvem “COLESLAW” (což je salát, jehož základem je nastrouhané zelí, mrkev a majonéza). Samozřejmě existuje celá řada variací (např. s jogurtem, podmáslím, zakysanou smetanou, jablky, ananasem, kečupem…). Můj recept je – řekl bych – takovou zkrácenou, rychlou verzí – proto i jen “SLAW”. Hodí perfektně jako příloha ke grilovanému masu, ale stejně tak se dá použít jako předkrm, nebo odpolední osvěžující svačina.

Suroviny:

1 hlávka zelí
2 mrkve
1 cibule
2 lžíce cukru
4 lžíce octa
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
2 hrnky vody
1/2 hrnku rostlinného oleje

Postup:

1. Zeleninu očistíme a připravíme ke strouhání.
Picture 198
2. Zelí nastouháme na hrubém břitovém struhadle, mrkev na jemném struhadle a cibuli pokrájíme na drobné kostičky.
Picture 199
3. Z cukru, soli, octa a vody připravíme roztok, kterým zeleninu přelijeme, promícháme a na závěr přidáme olej a pepř.
Picture 200

Žádné komentáře: