Štítky

24. 10. 2010

Fettuccine s uzeným lososem a alfredo omáčkou se sušenými rajčaty

DSC00021
Vrátil jsem se z malého dvoudenního výletu do Enderby, BC, kam jsem se jel podívat – pro našince na celkem nevídanou podívanou – a to na tažení lososů proti proudu v době jejich páření. V této přímé souvislosti bych rád prezentoval velmi jednoduchý, zato však chuťově luxusní zážitek.

Suroviny:

250g fettuccine
100g másla
2 lžíce mouky
1 hrnek smetany
3 kousky sušených rajčat
2 lžíce strouhaného pazmezánu
1/2 lžičky soli
špetka muškátového oříšku
špetka pepře
petrželová nať na dozdobení

Postup:

1. Fettuccine uvaříme dle návodu ve slané vodě. Ve stejný čas rozpustíme v kastrolu máslo, do kterého přidáme mouku a necháme lehce prohřát (1 minutu).
DSC00014
2. Přilijeme smetanu přidáme na tenké plátky nakrájená sušená rajčata.
DSC00017DSC00015
3. Za stálého míchání provaříme cca 4 minuty na mírném stupni. Dochutíme solí a dokořeníme muškátovým oříškem, pepřem a parmezánem.
DSC00018
4. Nugety uzeného lososa nakrájíme na menší kostičky (dle dostupnosti mohou být samozřejmě i kousky celé nebo plátky).
DSC00016
5. Do uvařených těstovin vmícháme připravenou alfredo omáčku a přímísíme lososa.
DSC00019DSC00020
6. Na talíři dodekorujeme a posypeme čerstvě nasekanou petrželovou natí.
DSC00021

Žádné komentáře: