Suroviny:
5 listů kapusty “kail” (pokud někdo znáte správný český výraz pro tuto zeleninu, rád opravím)1 větší cibule
3 lžíce mouky
3 lžíce rostlinného oleje
2 hrnky vody
3 brambory (nakrájet na kostičky)
5 stroužků česneku (utřít se solí)
sůl a pepř
Postup:
1. Omyté kapustové listy pomeleme na hrubo na masovém mlýnku (nebo můžeme i najemno rozsekat nožem) a dáme povařit spolu s 2 hrnky vody a brambory nakrájenými na kostičky. Vaříme cca 10 minut – do změknutí brambor.2. Ve stejný čas opražíme do zlatova cibulku na pánvi s olejem.
3. Přidáme mouku a lehce opražíme (světlá jíška).
4. Jíškou zahustíme kapustu a krátce povaříme za stálého míchání na mírném stupni (cca 2 minuty). Dochutíme solí, pepřem a česnekem.
5. Servírujeme s pečeným masem (dle libosti – mým favoritem je samozřejmě hovězí, ale jistě to bude velmi dobré i s vepřovým, či králíkem) a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat