Suroviny:
Masové kuličky:
500g mletého vepřového masa500g mletého hovězího masa
3 vejce
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky cayennského pepře
1/4 lžičky muškátového oříšku
50g strouhaného parmezánu
Rajčatová omáčka:
1 velká cibule3 lžíce rostlinného oleje
4 rajčata
3 stroužky česneku
1 feferonka nebo malá čili paprička
2 bobkové listy
2 hřebíčky
pár lístků čerstvé bazalky nebo 1/2 lžičky sušené nebo zmražené
1/2 lžičky skořice
1/4 lžičky cayennského pepře
1/2 lžičky soli
1 lžička cukru
1 balení ananasových kostiček
Postup:
1. Mletá masa, vejce a koření dobře prohněte (minimálně 20minut ručně).2. V průběhu hnětení přidáme ke směsi nastrouhaný parmezán.
3. Z homegenní směsi vytvarujeme lžičkou souměrné kuličky a ručně zakulatíme jako polévkové knedlíčky.
4. V hlubším kastrolu zpěníme na oleji cibulku, přidáme nakrájená rajčata a koření a povaříme, tak aby se rajčata rozvařila. Přidáme celé balení ananasu i s tekutinou a krátce povaříme (2 minuty). Dochutíme event. solí a cukrem dle libosti.
5. Do takto připravené horké směsi vložíme masové kuličky a provaříme na velmi mírném stupni (10-15 minut) dle velikosti kuliček za pozdějšího občasného promíchání.
6. Podáváme s běžnou přílohou (vařené brambory, rýže nebo knedlík).
Žádné komentáře:
Okomentovat