Štítky

5. 10. 2010

Domácí tvaroh (ze severoamerických surovin) rychlý

Jak jsem slíbil v předchozích článcích, tak také dodržím – zde prosím velmi jednoduchý a osvědčený recept na rychlý “tvaroh” ze severoamerických surovin. Není to ze zhýralosti, ale spíš z nouze ctnost, protože se někdy stane, že člověk potřebuje sáhnout po tvarohu a času na přípravu ze zakysaného mléka klasickou cestou prostě nezbývá. Samozřejmě pro ty z vás, kteří si pro něj mohou doběhnout do obchodu to připadne zbytečné, ale ti z vás, kteří jste ve stejné situaci jako já, snad oceníte…Tato kombinace se mi velmi osvědčila a vzhledem k tomu, že je chuťově neutrální, dá se použít jak “na sladko”, tak i “na slano”.
Picture 66

Suroviny:

1 cottage cheese
1 cream cheese
Picture 63

Postup:

1. Nejprve odebereme event.tekutinu z povrchu cottage cheese a následně jej ručním mixérem rozmělníme.
Picture 64
2. V misce (nejlépe robotu) smísíme cream cheese s rozmixovaných cottage.
Picture 65
3. Vymícháme do hebké konzistence.
Picture 66






4. Můžeme uchovat ve sklenici v lednici, popř. ihned použít jako základ pro “tvarohovou” náplň (po přidání žloutku, vanilkového cukru, popř. rozinek v rumu) nebo jako základ pomazánek.

Žádné komentáře: