Suroviny:
1 hrnek divoké rýže (uvařit dle návodu, nepřevařit)1 hrnek hnědé rýže (uvařit dle návodu, nepřevařit) – mým favoritem je Basmati
1 hrnek bílé rýže (uvařit dle návodu, nepřevařit) – můj favorit je opět Basmati
hrst sušených krájených meruněk
hrst sušených brusinek
hrst sušených rozinek
1 cibule
3 lžíce rostlinného oleje
4 lžíce medu
sůl, pepř, tymián, mletá skořice, muškátový oříšek
celerová nebo petrželová nať na dekorování
Postup:
1. Jednotlivé druhy rýží uvaříme odděleně dle návodu.2. V kastrolu nebo hlubší pánvi zpěníme cibuli a přidáme hrst rozinek a lehce prohřejeme (3 minuty), na závěr přidáme med a odstavíme z plotny.
3. V míse smícháme uvařené druhy rýže s touto cibulo-rozinkovou směsí, přidáme brusinky, meruňky a koření dle libosti. Přeplníme do servírovací misky a dozdobíme zelenou petrželovou nebo celerovou natí.
Žádné komentáře:
Okomentovat