Suroviny:
1 menší dýně1 větší cibule (nakrájet na kostičky)
3 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
3 lžíce rostlinného oleje
2 hrnky nasekaných mandlí
1 kostka zeleninového bujónu
2 hrnky vody
sůl, pepř
Doplňkově můžeme pro dekoraci použít dýňová semínka, petrželku a lanýžový nebo sezamový olej
Postup:
1. Dýni omyjeme, rozkrojíme a vyjmeme střední část se semínky (ty můžeme očistit, uvařit ve slané vodě a usušit v troubě).2. Dýňové půlky rozkrájíme na menší díly a oloupeme slupku.
3. Na hrubém struhadle tyto díly postrouháme.
4. V hrnci zpěníme na oleji cibuli a česnek, přidáme nastrouhanou dýni a nasekané mandle a podlijeme vodou. Přidáme kostku bujónu. Povaříme cca 30 minut.
5. Následně rozmixujeme ručním mixérem a dochutíme solí a pepřem. Na talíři pak můžeme dozdobit dýňovými semínky, petrželkou a několika kapkami lanýžového nebo sezamového oleje.
Žádné komentáře:
Okomentovat