Suroviny I. (kvásek):
1 lžíce sušeného droždí (nebo 1 kostka)1 hrnek vlažného mléka
špetka cukru
1 lžíce mouky
Postup I.:
Všechny suroviny smíchat v odměrce nebo v hlubší misce, nechat vzejít (cca 20 minut).Náplně:
Tvarohová náplň:
250g domácího tvarohu (viz samostatný recept) nebo tvaroh tučný smíchat s vanilkovým cukrem a žloutkem, můžou se přidat rozinky namočené v rumu dobře okapané.Maková náplň:
Mletý mák spařit v mléku s cukrem (dosladit dle libosti, možno použít med), a zahustit podle potřeby drcenými piškoty (nebo tady v Kanadě když už nemám piškoty používám crumbs na cheese cake).Povidla:
200g povidel (viz samostatný recept) nebo koupená povidla smíchat s 1 lžící rumu a s troškou nastrouhané citronové kůry.Suroviny II. (těsto):
3 hrnky hladké mouky100g cukru moučka (nebo rozetřít jemnou krupici)
100ml rostlinného oleje
2 žloutky
špetka soli
Postup II.:
1. Kvásek, mouku, žloutky, olej a špetku soli smícháme v misce nebo v robotu (mj. KitchenAid je můj nejlepší kuchyňský pomocník – ale o tom snad někdy jindy a na jiném blogu…)2. Vypracujeme hebké těsto a necháme hodinu kynout.
3. Po vykynutí těsto ještě jednou prohněteme a vytrháme asi 80g kuličky, které roztáhneme na placky.
4. Placky naplníme nápní (tvarohovou, makovou nebo povidlovou) – dle libosti.
5. Buchty uzavřeme a klademe je do olejem vymazaného pekáčku nebo do Remosky těsně vedle sebe uzavřenou stranou dolů.
6. Necháme ještě asi 10 minut odpočinout, potřeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C (350°F) 25 minut nebo v Remosce taky cca 30 minut.
7. Hotové, ještě horké buchty potřeme olejem.
Žádné komentáře:
Okomentovat