Suroviny
- 1 špagetová dýně
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule (nakrájet na drobné kostičky)
- 4 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
- 2 rajčata (nakrájet na kostky)
- 1 zelená paprika (nakrájet na kostky)
- 50g sýru feta
- 3 lžíce krájených oliv
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
Návod
1. Předehřát troubu na 180°C.2. Podélně rozpůlit špagetovou dýni a vyjmout z ní semínka (je možno je očistit, usušit, prosolit a užít jako zdravou laskominu).
3. Rozpůlenou a vyčištěnou dýni umístit rozříznutou stranou na plech (nejlépe vyložený pečícím papírem) a upéct v troubě (30 minut). Poté dýni vytáhnout a nechat zchladnout na teplotu, při které lze s dýní manipulovat a nespálit se.
4. Během doby, co se dýně peče zpěnit v pánvi cibulku a česnek (10 minut) a poté přidat rajčata, papriku a olivy. Nechat jen lehce prohřát (2 minuty).
5. Pomocí vidličky a lžíce vydlabat dýni a “špagety” naservírovat na talíř, dodekorovat zeleninovou směsí, sýrem a bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat