Štítky

6. 9. 2010

Špagetová dýně (Spaghetti Squash)

Suroviny
  • 1 špagetová dýně
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule (nakrájet na drobné kostičky)
  • 4 stroužky česneku (nakrájet na plátky)
  • 2 rajčata (nakrájet na kostky)
  • 1 zelená paprika (nakrájet na kostky)
  • 50g sýru feta
  • 3 lžíce krájených oliv
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky 
Návod
1. Předehřát troubu na 180°C.
2. Podélně rozpůlit špagetovou dýni a vyjmout z ní semínka (je možno je očistit, usušit, prosolit a užít jako zdravou laskominu).
Picture 2 Picture 3
3. Rozpůlenou a vyčištěnou dýni umístit rozříznutou stranou na plech (nejlépe vyložený pečícím papírem) a upéct v troubě (30 minut). Poté dýni vytáhnout a nechat zchladnout na teplotu, při které lze s dýní manipulovat a nespálit se.
4. Během doby, co se dýně peče zpěnit v pánvi cibulku a česnek (10 minut) a poté přidat rajčata, papriku a olivy. Nechat jen lehce prohřát (2 minuty).
Picture 4
5. Pomocí vidličky a lžíce vydlabat dýni a “špagety” naservírovat na talíř, dodekorovat zeleninovou směsí, sýrem a bazalkou.
Picture 5

Žádné komentáře: