Tu technologii jsem shlédnul před několika lety na jednom z mnoha televizních kanálů s tématikou jídlo… a nevím přesně, jak se autorka jmenovala, byla každopádně z kanadské provincie Québec (hovořila s nezaměnitelně rozkošným francouzským přízvukem), ale ať chtěla, nebo ne, změnila mi život.
Suroviny:
4 vejce
kousek másla
sůl, pepř a pažitka
Postup:
1. Oddělte žloutky od bílků (TO JE TEN TRIK).
2. Na pánvi rozpusťe kousek másla a až začne pěnit, vonět a lehce karamelizovat přilejte bílky a míchejte až do úplné koagulace bílků (=do úplného odpaření tekutiny).
3. V tomto okamžiku přidejte žloutky a odstavte (pro ty z vás, kteří máte rádi žloutek tekutý; nebo nechejte prohřát cca minutu – pro ty z vás, kteří přeferujete pevnější konzinstenci žloutku).
4. Servírujte na talíř, až zde tepvre přidejte sůl, pepř a dodekorujte pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat